Okul Müdürümüzün Öğretmenler Günü Mesajı

Okul Müdürümüzün Öğretmenler Günü Mesajı

23.11.2022 215

Saygıdeğer Meslektaşım, Değerli Öğretmenim;

       Medeniyet okulda başlayan bir meşaledir. Yaşadığımız hayatın bir şubesi, bir aksi olan okulda; Öğretmenlerimizin rehberliğinde ,Öğrencilerimiz yüksek duygulara sahip, ideallerinin peşinde koşmaktan zevk alacak bireylere dönüşüp, hürmet, merhamet,. fedakârlık, ahlaklı ve olgun insan adayı donanımlarıyla, kadim değerleriyle başkalarına öykünmeyerek ayrı duyuş, yaşayış tarzlarıyla, sosyal ve kurumsal bir kimliğe sahip olan okullarımız da hayata yeni bir anlayışla bakar ve bağlanırlar.

     Öğretmenlerimiz sanatçı edasıyla öğrenci ruhlarını şekillendirip, en güzel sanat örneği olan çocuklarımızı hazırlayıp geleceğe sunarken, idealleri uğruna tüm engelleri aşmak için sabır ve direnç gösterdiklerinde, nefsinin isteklerini de göz ardı edip, mesleğinin sevgi ve fedakârlık gerektirdiğinin bilinciyle hareket ettiklerinde örnek bir model insan olurlar.

     Bu anlayıştaki öğretmenlerimiz hasarlı ruhları onararak ve bireyleri hakikate ulaştırıp ve hakikat âleminden haberdar etmek için de fedakâr, mücadeleci ve kararlı olduklarında hal diliyle de sevmenin de öğrenmenin bilgi kaynağı olduğunu yaşayıp yaşatarak gösterirler.

Bu minvalde okullarda; bilgi ile ahlak arasındaki korelasyona aşırı dikkat ederek çocuklarımızın masumiyetiyle değer kazanan, onların sevinci ve tebessümüyle güzelleşen eğitim ve öğretimimizin temelinin merhamet olduğu unutulmadan; meslektaşlarına, öğrencilere ve velilere öğrenmeyi bir hayat tarzı haline getirmeyi amaçlayan, düşünme sistemiyle, iletişim tarzlarıyla şefkatiyle topluma yön veren, her türlü özveriyi gösteren ve eğitim sürecin tamamlanmasına katkıda bulunan sevdirip, nefret ettirmeyen
kolaylaştırıp,  zorlaştırmayan öğretmenlerimize öğrencilerimiz, velilerimiz adına tek tek teşekkür ediyor,

     Meslektaşınız olmaktan gurur duyduğumu bilmenizi istiyor ve Öğretmenler Günü'nüzü içtenlikle kutluyorum.

 

 

Selami DEMİR

Okul Müdürü